Bonyolult kereszteződés körfogalomért kiált

Probléma leírása

Három út keresztezi egymást (két kisebb egy forgalmasabbat, melyen BKK-s busz is jár).

Helyszín

Budapest, Hízlaló tér 6, 1107 Magyarország

Megoldási javaslat

Körforgalom kiépítése.

Események

2021.08.22.
A kereszteződés ráadásul meglehetősen széles, így könnyen elférhet, akár egy középre festett pöttyel a körforgalom, mely a BKK-s járatok kanyarodását sem nehezíti.
2021.08.23.
Bejelentjük a Budapest Közútnak.
2023.04.25.
Nem kaptunk választ eddig. Rákérdeztünk a BPK-nál...
2023.04.28.
A Budapest Közút válaszolt:
"A Hizlaló tér jelenleg egy 6 ágú útcsatlakozással rendelkező csomópont: Fertő u.- Árpa u.- Ceglédi u – Basa u. - Gém u. – Ceglédi u. . A korábbi években voltak elképzelések körforgalom kialakítására itt, de a kerületi önkormányzat egy jelzőlámpával szabályozott négyágú csomópontra készíttetett tanulmánytervet, melynél az Árpa u. és a Gém u. közvetlen csomóponthoz csatlakozása megszüntetésre kerül. Ennek első lépéseként elkészült az Árpa u. Hizlaló térre bekötő utolsó szakaszának elbontását és a Ceglédi utcába történő bekötését tartalmazó terv. Mivel az Árpa utca Ceglédi utcába bekötésének területe tudomásunk szerint egy beruházás számára eladásra került, így körforgalom számára szükséges közterület a továbbiakban már nem áll rendelkezésre. Az Árpa utca átépítése az ott megvalósuló beruházás keretében fog megtörténni, jelenlegi ismereteink szerint erre legkorábban jövő évben kerülhet sor.
A Hízlaló téren négyágú jelzőlámpával vezérelt csomópont kiépítését jóváhagyott kiviteli tervek birtokában lehet majd megkezdeni. A jelzőlámpás csomópont kiépítéséhez szükséges a csomóponti ágak megfelelő geometriai kialakítása, az útpályák és járdák kiépítése, közvilágítás biztosítása, gyalogos átkelőhelyek és jelzőlámpás szabályozástechnika kialakítása. Mindezen beruházásokra forrás egyelőre nem biztosított. A rendelkezésre álló források szűkössége miatt új jelzőlámpás csomópont létesítése csak a Fővárosi Önkormányzat által biztosított költségvetési források függvényében, ütemezetten valósulhat meg. A helyszínt a fejlesztési igények között számon tartjuk."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.