Nem lehet átkelni az úttesten, főként babakocsival: beláthatatlan a parkoló autóktól

Probléma leírása

A Váradi utca és a Hunor utca sarkánál nem lehet átkelni biztonságosan az úttesten: a parkoló autók miatt beláthatatlan. Itt a jobbkéz-szabályt eltörölték és elsőbbségadás lett kötelező a Honor utca felől. Emiatt az autók a Váradi utcában rendesen felgyorsítanak, amely még nehezebbé teszi az átkelést. A napokban egy autó majdnem elütött a babakocsival együtt.

Hasonló a helyzet a Hunor utca és a Vihar utca találkozásánál is. Beláthatatlan a parkoló autók miatt az úttest és balesetveszélyes átkelni. A Boldog István játszótérre eljutás babakocsival szinte életveszélyes.

Problémák
1. Parkoló autók miatt beláthatatlan a kereszteződés.
2. A Hunor utcából a gyalogosoknak és az autósoknak is balesetveszélyes a közlekedés.
3. A Váradi utcában az elsőbbség miatt gyorsabban haladnak az autók.
4. Nincs zebra.

Helyszín

Óbuda, Hunor és Váradi u. kereszteződése

Megoldási javaslat

1. Zebra felfestése. 2. Jobbkéz-szabály visszaállítása. 3. Parkolási felfestések kialakítása. Jelenleg a sarokig lehet parkolni a felfestés alapján. Az 5 métert vagy esetleg többet be kellene tartani és tartatni - akár rendőri segítséggel.

Események

2021.05.10.
Az óbudai önkormányzat üzemeltetési főosztályvezetőjét tájékoztattuk a problémáról!
2021.06.03.
Ismét jeleztük a problémát az óbudai önkormányzatnak.
2021.06.03.
A második megkeresésünkre jött válasz az önkormányzattól: továbbították az Óbudai Parkolási Kft.-nek az ügyet.
2021.06.10.
A következő választ kaptuk az önkormányzattól: "Megkeresését továbbítottam a felfestéseket kivitelező, a területet üzemeltető Óbudai Parkolási KFt-nek. Válaszuk alapján -helyszíni felmérésre alapozottan- a kérdéses területen lévő forgalomtechnikai felfestések az engedélyezett forgalomtechnikai tervek alapján lettek kialakítva, amelyet a Budapest- Közút Forgalomtechnikai Osztálya hagyott jóvá.
Helyszíni szemlét követően a kereszteződés forgalomtechnikailag véleményünk szerint megfelelően szabályozott, valamint a parkoló gépjárművek a szabad belátást-átláthatóságot nem akadályozzák."