Lehetetlen jobbra fordulás

Probléma leírása

Üllői úton a Kálvin térre érve a külső sáv BUSZ sáv, tehát nem használható, mivel a lámpához érve nincs hová jobbra kanyarodni. Ezt követő lámpáig a Múzeum utcába kanyarodáshoz van egy lámpa, de a szakasz oly rövid, hogy képtelenség dupla sávot jobbra átszelni. Nehezíti a helyzetet, hogy az autók többsége a BUSZ sávot használja kiskapuként a körútra való gyorsabb bejutáshoz. A Múzeum utca felé erőszak és veszélyállapot előidézése nélkül lehetetlen szabályosan bekanyarodni.

Helyszín

Budapest, Kálvin tér 12, 1053 Magyarország

Események

2021.03.29.
Megvizsgáljuk. Elsőre úgy néz ki, forgalomszervezési baki van itt, melyet - lehet - előjelző táblával meg lehet oldani.
2021.04.06.
Addig pedig megkérdezzük az út kezelőjét (Budapest Közút) és a rendőrséget, hogy állásfoglalásuk szerint itt hogyan lehet szabályosan jobbra fordulni...
2021.04.13.
A BRFK-tól válaszoltak is. Idézzük a lényeget: "A bejelentésben szereplőhelyszínen tartott bejárás során megállapítottuk, hogy a helyszín forgalomtechnikai kialakítása a bejelentésben szereplőállapotnak felel meg. Az Üllői úton a Ferenc körút irányából a Múzeum körút felé haladva az Üllői út -Múzeum körút kereszteződésében 2 jobbra kanyarodó sáv került kialakításra. A jobb oldali (külső) sáv jelenleg autóbusz forgalmi sáv, azonban a bal oldali (belső) forgalmi sávból is csak jobbra, a Múzeum körútra lehet kanyarodni. A Múzeum körúton jelenleg három forgalmi sáv áll a járművek rendelkezésére az alábbiak szerint: a bal oldali (belső) sáv egyenesen halad, a középső sáv egyenesen haladó autóbusz forgalmi sáv, a jobb oldali (külső) sáv pedig egy kanyarodó sáv, ami a Múzeum utcába történőbehajtást szolgálja. A belsőforgalmi sávban közlekedő, jobbra, a Múzeum utca irányába haladni szándékozó járműveknek -a KRESZ sávváltásra vonatkozó szabályait betartva -először az autóbusz forgalmi sávba kell sávot váltaniuk (megadva az elsőbbséget az autóbusz sávban haladó járműveknek) majd ezt követően tudnak a kanyarodó sávba besorolni. Kellő türelem, előzékenység és udvariasság mellett ez a rendelkezésre álló szakaszon megoldható." Köszönjük a rendőrség válaszát, különös tekintettel arra, hogy a forgalomszervezés nem az ő hatáskörükbe tartozik, hanem a Budapest Közútéba. Ők nem válaszoltak.