Tábla hiánya, azaz volt-nincs

Probléma leírása

A Rózsadombon az Áldás utca, majd folytatásában az Eszter utca gyakorlatilag főútvonalként működik. A kereszt irányú Pajzs utca mindkét irányban minimális forgalmú zsákutca. Ennek ellenére nincs a betorkolás egyik oldalán sem elsőbbségadás kötelező tábla. Véleményem szerint ez balesetveszélyes, mivel a járművek az Áldás utcán, illetve Eszter utcán általában lassítás nélkül haladnak el a kereszteződés mellett.

Helyszín

Budapest, Pajzs u. 12, 1022 Magyarország

Megoldási javaslat

A Pajzs utca Eszter-Áldás utcai betorkolásánál ki kellene helyezni egy-egy elsőbbségadás kötelező táblát.

Események

2021.03.25.
Nem igazán értjük a problémát itt, ugyanis a keresztező Pajzs utca mindkét torkolatánál van Elsőbbségadás kötelező tábla. Pontosítást kérünk szépen!
2021.03.29.
A Bejelentő azt mondja, hogy most nincsenek kint a táblák. Képet is küldött. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a 2012-es Google Térképes utcaképen még volt, akkor a helyzet valamikor megváltozott, melyet illene legalább - főleg ha a helyzet veszélyes - Egyenrangú útkereszteződés táblával jelölni vagy visszahelyezni a macisajtokat.
2021.08.21.
A 2. kerületi önkormányzat műszaki osztályának bejelentve.
2021.08.25.
Megjött a válasz a II. kerületi önkormányzat Műszaki Osztályától:
"A terület 30-as övezet, tehát nincs alá és fölé rendeltségi viszony, így a Pajzs utcában nem kell elsőbbségadás tábla, ami valóban volt még 2014. környékén, de az illetékes forgalomtechnikai kezelő azt eltávolította, miután feleslegessé vált."
Korrekt. Az ügyet lezártuk.