Egy kő a semmiből, avagy veszélyes szegély

Probléma leírása

Ezt a gyönyörúen kiálló kockakövet elég könnyű lenne eltalálni, annál inkább, mivel utána szélesedik az úttest. Előtte az úttestel szintben szintben van a szegély végig, a szalagkorlátig semmi akadály, tehát ez a kő a semmiből jön szembe. A zebra másik oldalán meg lehetett oldani a lejtést, itt nem? Mire gondolt, aki ezt így ide lerakta, aki átvette?

Helyszín

Budapest, Budai alsó rkp. 16, 1111 Magyarország

Megoldási javaslat

átépítés

Események

2021.03.19.
Jogos. Bejelentjük a Budapest Közútnak.
2021.04.20.
Majdnem egy hónap után válaszoltak is a Budapest Közúttól. Nem elfogadható a válaszuk; először megmutatjuk a választ, aztán megírjuk, miért...
"Az Önök által kifogásolt szegélykő a korábbi szegélyvonallal teljesen egyvonalba esik, csak amiatt magasabb mint az előző szegély, mert az előzetesen kijelölt gyalogátkelőhelynél a szegélysor esélyegyenlőségi okokból le van süllyesztve. A rakpart útpályáján észak felé haladva a gyalogos-átkelőhely felé a süllyesztett szegély mellett szalagkorlát van telepítve, majd a kijelölt gyalogos-átkelőhely található, amelyet megfelelő óvatossággal kell megközelíteni. Az a jármű, amely esetlegesen az Önök által kifogásolt szegélykőre futna rá, ezt megelőzően már elsodorná a gyalogátkelőhelyen átkelésre várakozó gyalogosokat is, így tejesen valószínűtlen ilyen eset előfordulása a szegély vonalvezetése alapján.
A járművek megfelelő sebességgel sávközépen, vagy a középen húzódó egyenes vonalvezetésű útburkolati jel alapján haladnak. Az útpálya megfelelő szélességű a gyalogátkelőhelynél is, ezért bár a híd alatt van kisebb szélesség növekedés, azonban nem szükséges manőverezni, egyenesen lehet továbbhaladni, nincs sáv elhúzás az útvonalon. Mindezek miatt a szegély elé a meglévő gyalogátkelőhely és annak taktilis jelei mellett egyéb plusz jelzést nem tartunk szükségesnek kihelyezni."
Azt gondoljuk, hogy ez VESZÉLYES!!! Azon a kiálló kövön megpattanhat egy út szélére szorított robogós vagy kerékpáros vagy akár a középen elhúzó motorost elegendő és lehúzódó autós. Nincs ott nagy gyalogosforgalom, hogy a Budapest Közút írta helyzet gyakorta előforduljon. Ez - még egyszer - VESZÉLYES, ráadásul gyorsan, könnyen kivitelezhető...