"Bukkanó" táblák "Egyenetlen úttest" helyett

Probléma leírása

A bejelentést eredeti, szerkesztetlen formájában tettük közzé:

"Budakalászon az önkormányzati kezelésű utak többségén, de országszerte máshol is gyakran előfordul, hogy a fekvőrendört nem "egyenetlen úttest" tábla jelzi, hanem "domborzati viszonyok miatt beláthatatlan útszakasz" tábla. A hibás táblák, mivel nem a megfelelő veszélyre figyelmeztetnek, nem látják el azt az egyetlen feladatukat, megóvják az önkormányzatot attól a kártérítési kötelezettségtől, amiben akkor kellene helyt állnia, amikor valaki nagy sebességgel ráhajt a fekvőrendőrre és a járműve károsodik. Mivel a tábla erre a célra alkalmatlan, így feleslegesen rontja az utcaképet és a környékbeli autósok táblaismereti képességét.
Az önkormányzatnak és a jegyzőnek már kétszer írtam ezzel kapcsolatban tavaly nyáron és ősszel, de nem érkezett válasz."

Helyszín

Budakalász, Bem József u. 3, 2011 Hungary

Megoldási javaslat

A bejelentő javaslata: "Kideríteni, hogy a vállalkozó azt a táblát tette-e ki, amit az önkormányzat megrendelt, ha nem, kötelezni a táblacserére. Ha a tábla hibásan lett megrendelve, akkor a megrendelő költségén megrendelni a táblacserét."

Események

2021.02.19.
Bejelentettük Budakalász Önkormányzatának a Műszaki és Főépítészi Iroda vezetőjének.
2021.03.12.
Egyelőre nem érkezett válasz, úgyhogy elküldtük az üggyel kapcsolatos levelet Budakalász polgármesterének is.
2021.04.21.
dr. Göbl Richárd polgármester sem válaszolt. Na, még egyszer! Azaz ismét elküldtük a levelet.
2021.04.28.
Válaszolt a Műszaki és Főépítészi Iroda vezetője. Eszerint "a meglévő sebességcsökkentő bordák előtt korábban elhelyezett veszélyt jelző táblákat 'egyenetlen úttest' fóliákkal látjuk el". Arról is tájékoztattak minket, hogy a fóliákat már beszerezték, "a kihelyezésig szíves türelmüket kérjük".
2021.06.11.
Tekintettel arra, hogy még mindig nem kerültek ki a fóliák (a bejelentő tájékoztatott minket), újra megnyitjuk az ügyet. Rákérdezünk az önkormányzatnál, mi a terv.