Veszélyes: kerékpárút keresztezi a megállót

Probléma leírása

A Budagyöngye buszmegállóban, a bevásárlóközpont előtt a járdával "összeolvadt" kerékpárút húzódik, amely több szempontból veszélyes. Az egyik, hogy a kerékpárosok többsége száguld. A másik, hogy - bár tábla jelzi a megosztott járda-kerékpárút kombinációját - az útburkolati jel lekopott. De mindegy is, mert amikor még nem kopott le, akkor sem ért semmit. Így viszont a gyalogosok nem feltétlenül tudják, hogy ott kerékpárosok is mehetnek.

És még egy: a megálló mellett, a magasított - elvileg - virágágyás szélére le lehet ülni, miközben várjuk a buszt. Látom, beáll a megállóba a buszom, felpattanok, és mivel járdának gondolom (és ez még akkor is igaz volt, amikor volt felfestés) sietek a buszhoz és puff, nekem jön a kerékpáros! Vagy a gyerekemnek.

Helyszín

Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 121, 1026 Magyarország

Megoldási javaslat

Én itt megszüntetném vagy a bevásárlóközpont parkolójába vezetném a bicikliutat. De legalább figyelmeztetném a kerékpárosokat valahogy a megálló két végénél, hogy VESZÉLY!!! (Tehát az útburkolati jel visszafestése - tapasztalat alapján - nem elég.)

Események

2020.06.22.
Megnéztük a helyszínt: valóban veszélyes. A megosztott gyalog- és kerékpárúton a kerékpár legfeljebb 20 km/óra sebességgel haladhat. Érzésünk szerint eleve többel mennek itt a bringások, miközben itt még a 20 is sok.
2020.06.22.
Bejelentettük az ügyet a II. kerületi Önkormányzat Beruházási Igazgatóság Műszaki Osztályának.
2020.06.22.
A mi javaslatunk: kerékpárosok figyelmét jobban felhívni a veszélyre (táblák a megálló két oldalán, hatékony útburkolati jelek), esetleg a megállóban lecsökkenteni a sebességhatárt a KRESZ-ben a járdára vonatkozó 10 km/h-ra.
A bevásárlóközpont egyirányú parkolójába, a tolatgató autók közé bevezetni a kétirányú kerékpáros forgalmat szerintünk veszélyes.
2020.07.23.
Egyelőre semmi válasz. Ismét írtunk a 2. kerületi Önkormányzatnak.
2021.03.09.
Újra felvesszük ezt a ügyet, hátha sikerül rést ütni a pajzson...

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ