Logikátlan táblázás a Budaörsin

Probléma leírása

Az M1-M7 bevezető után a Budaörsi úton az Erzsébet híd és a Margit híd ellentétes sávokra van kitáblázva több alkalommal is. Ez főleg azok számára rossz, akik nem jártasak a környéken. Vélhetően már előre abba a sávba állnak, ami nekik jó (viszont a tábla miatt rosszat választanak), de pár km-rel arrébb már helyesen van kitáblázva és emiatt sávot kell váltania az elágazás előtt, Ez torlódáshoz és balesetveszélyes szituációkhoz vezethet, Egyébként meg szimplán bosszantó is.

Helyszín

Budaörsi út, Budapest, 1118

Megoldási javaslat

Meg kell cserélni a táblákat, hogy az egyes hidak táblái a nekik megfelelő sáv felé kerüljenek, így jó előre mindenki választhatja a neki megfelelő sávot. Főleg nagy forgalom esetén nem okoznának még nagyobb torlódást az utolsó pillanatban sávot váltók, a sávba be-nem-férők, stb.

Események

2019.02.01.
Bejelentés a Budapest Közútnak. 19ERK0003777
2019.02.11.
Az útirányjelző táblák a Budaörsi út Nagyszőlős utcán kívüli szakaszán centrum irányban a sávválasztást segítik. A belső két sáv választása esetén a Nagyszőlős utca (Bocskai út, Petőfi híd, Szabadság híd) felé lehet továbbhaladni, a két szélső sáv pedig a BAH csomópont felé vezet. A jelenlegi közös táblán az van jelezve, hogy a két szélső sávot azok válasszák, akik vagy Dorog felé akarnak majd továbbhaladni a 10-es úton, vagy Esztergom felé a 11-es úton, vagy az Erzsébet hidat keresik, vagy a Margit hidat. Ezen négy úticél mindegyike fel van tüntetve a táblán, mert mindegyik elérhető a két szélső sáv választása esetén. A Nagyszőlős utcai kiágazás után mintegy 1100 méteres távolságra van a BAH csomóponti felüljáró kezdete, ahol valóban elválik egymástól az Erzsébet híd és a Margit híd felé haladó irány, de erre két külön útirányjelző tábla is felhívja előzetesen a járművezetők figyelmét. A leírt okok miatt nem tervezzük a két szélső sáv irányonként való szétválasztását a Nagyszőlős utcai elágazást megelőzően sávonként külön útirányjelző táblák kihelyezésével, de annyit megteszünk majd, hogy a hidak feliratának sorrendjét (a felső sorban szereplő útirányok változatlanul hagyásával) átmatricázással megcseréljük a meglévő táblák alsó részén.
2019.02.13.
Újabb levél ment a megvalósítás időpontjára.
2019.02.18.
A megvalósítás ez év júniusára várható.