Lakó-pihenő csapda Újbudán

Probléma leírása

A Bocskai útról az egyirányú Magyari István útra fordulva a Lakó-pihenő övezet tábla túlságosan bent, ráadásul takarásban helyezkedik el. Bár tudjuk, hogy Magyarországon senki se törődik a Lakó-pihenő övezeti korlátozásokkal, az önkormányzatok pedig politikai okból sokszor indokolatlanul minősítenek zónákat ilyenné (és a két dolog között valószínűleg van is ok-okozati kapcsolat), ez azért mégis túlzás: a túl bent lévő, nehezen észlelhető tábla szinte a szabálysértés csapdájába csalja a járművezetőket.

Helyszín

Budapest, Bocskai út 8, 1114 Magyarország

Megoldási javaslat

A legkívánatosabbnak az utca Lakó-pihenő státuszának megszüntetését tartjuk, de ha ez nem lehetséges (mély sóhaj), akkor legalább kerüljön ki a tábla az utca elejére, már a kereszteződés előttről is jól látható helyre.

Események

2024.06.29.
Budapest Közútnak bejelentettük az esetet.
2024.07.08.
Megérkezett a válasz a Budapest Közúttól: "Jelzésük okán megvizsgáltuk a 11. kerület Magyari István utca elején a Bocskai úti kereszteződésnél lévő jelzőtáblák elrendezését.
Valóban egy kicsit hátrébb van a Lakó- pihenő övezet elejét jelző tábla. Ennek oka az, hogy a parkolási zóna határát jelző táblával, valamint annak kiegészítő tábláival és az egyirányú út táblával már jelenleg is nagy a meglévő táblafelület és ilyen helyen (járda esetén) a tábla alsó élére vonatkozóan is vannak megkötések a gyalogosok miatt. Megvizsgáljuk annak lehetőségét, milyen módon lehetne biztosítani a Lakó-pihenő övezetet jelző tábla jobb észlelhetőségét."
2024.07.08.
Erre majd visszakérdezünk pár hét múlva, hogy sikerült-e megvizsgálni...

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ