Fokozott balesetveszély a Teréz körút egy szakaszán

Probléma leírása

Az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnél közlekedési balesetek elemzéséből készülő tanulmány összeállítása során kiugróan magas baleseti rizikót azonosítottunk a Teréz körút 14-62. számok közötti, kb. 750 méteres szakaszon. Itt szembeszökően magas a gyalogosgázolások száma - valószínűleg az egymástól túl messze lévő zebrák miatt.

Helyszín

Budapest, Teréz krt. 30, 1066 Magyarország

Megoldási javaslat

Javasoljuk Különösen veszélyes hely megjelölésekkel ellátni a szakaszt a járművezetők számára, 40 km/h-s korlátozást alkalmazni, és akár összességében kiemelni a főváros úthálózatának általános rendszeréből ezt a zónát valamilyen kreatív forgalomszervezési megoldással, ahol az autók, a villamos, a gyalogosok, kerékpárosok egymásra figyelve, együtt képesek közlekedni.

Események

2024.06.07.
Bejelentettük a Budapest Közútnak!
2024.07.11.
Válaszoltak a Budapest Közúttól: " A Teréz körút jelzett, Nyugati tér és Oktogon közötti szakaszának a forgalmi rendje a jövőben várhatóan megváltozik, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában rövidesen megkezdődik ennek tervezése, amely magával vonja majd a jelenlegi sebességkorlátozások felülvizsgálatát is. A Teréz körút felújításáig a forgalmi rendet nem kívánjuk módosítani."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ