Végtelen dugók az M3-as felé

Probléma leírása

A Róbert Károly körúton az Árpád híd felől haladva az M3-as felhajtó felé a felüljáró előtt hatalmas torlódások vannak, ami több összetevőből áll:

- a külső sávból rengetegen akarnak feljutni az M3-asra ,- a Vágány utca felől is rengetegen akarnak feljutni a felüljáróra illetve a külső sávból előzés. Ezzel egyrészt lelassítják a külső sávot, másrészt amikor nem tudnak egyből besorolni (és általában nem tudnak) akkor ezzel blokkolják a középső sávot is.
Ebből következik, hogy a középső sávban megrekedők besorolnak a belső sávba , így lelassítják annak is a forgalmát.

Összességében délután 5 óra felé katasztrófa a feljutás a felüljáróra, más opció meg nem nagyon van a környéken. A Vágány utcánál lévő MOL kútnál végig áll a sor, az egész környék centikről centikre araszol. Szinte mindennaposak a koccanások, amik persze tovább lassítják az amúgy is nehézkes forgalmat.

Helyszín

Budapest, Róbert Károly krt. 96, 1135 Magyarország

Megoldási javaslat

A csomópont mostani forgalomhoz alakítása, lámpák felszerelése.

Események

2018.11.20.
Budapest Közútnak bejelentve.18ERK0042754
2018.12.20.
Válasz a Közúttól: "Társaságunk a Kacsóh Pongrácz úti felüljáró Vágány utcai felhajtójában jelzőlámpás csomópont telepítését rövid távon nem tervezi. A Liget Projekt keretében azonban tervbe van véve a felhajtó több sávosra szélesítése, és jelzőlámpás szabályozásának megvalósítása. A kivitelezés időpontjáról sajnos jelenleg nem rendelkezünk pontos információval."