Lehetetlen kifordulás az Egry József utcából a Műegyetem rakpartra

Probléma leírása

Munkaidő végén az Egry József utcáról lehetetlen kifordulni jobbra (a Petőfi híd irányába) a műegyetem rakpartra (mrkp). A folyamat a következő:
2 lámpa is található az mrkp és Egry József utca kereszteződésben. Amikor piros az Egry utcán a lámpa, akkor zöld mind a két lámpa az mrkp-on. Mind a két lámpa egy időben vált pirosra, így az az autós (autósok), aki már áthaladt az 1. számú lámpa alatt (mrkp), a 2. számú lámpán (mrkp) már nem tud átmenni így beáll a kereszteződés közepébe, pont oda, ahova az Egry utcáról kellene kikanyarodni, ezzel lehetetlenné téve az Egry utcán zöld lámpára kikanyarodni akaró emberek manőverét. Csak úgy tudunk az Egry utcáról kikanyarodni, hogy beállunk a vele merőlegesen haladó (az mrkp-val párhuzamosan) lévő kerékpárútra, amivel pedig a kerékpárosok és gyalogosokat akadályozzuk (nem utolsó sorban a saját autónk összetörését is kockáztatjuk).

Többször is elhaladtam már itt, munkaidő végén teljesen lehetetlen a kifordulás, többször is 30-40 percbe került az mrkp-ra való kifordulás.

Helyszín

Budapest, Műegyetem rkp. 9, 1111 Magyarország

Megoldási javaslat

A lámpákat (mrkp-n) át kellene hangolni. Az első lámpának (mrkp) kellene először pirosra váltania, majd utána 2-3 mp-el kellene a 2. lámpának (mrkp) is pirosra váltania.

Események

2018.11.14.
Budapest Közútnak bejelentve.18ERK0042004
2018.12.10.
A Műegyetem rakpart – Petőfi híd felhajtó és Pázmány Péter sétány - Petőfi híd déli lehajtó csomópontjának jelzőlámpáit megvizsgáltuk és azt tapasztaltuk hogy a déli felhajtó ágon a Petőfi híd felé haladókat a kerékpárosközlekedés hátráltatja, amely kihatással van az északi csomópont működésére és az Egry József utcából történő kikanyarodásra. Ezért a Pázmány Péter sétány - Petőfi híd déli lehajtójánál a Pázmány Péter sétányról a Petőfi híd felé a sorképződés csökkentése és a jobbra kanyarodás segítése érdekében a Pázmány Péter sétányon kiegészítő jobbra kanyarodást engedélyező nyilas jelző létesítésére a jövő évi kivitelezéssel intézkedni fogunk. A kiegészítő jelző alkalmazásával a Pázmány Péter sétányon a sor csökkenni fog és ezáltal remélhetőleg az Egry József utcából jobbra való kihajtás is könnyebbé válik, még forgalmi csúcsidőszakban is.
2019.01.11.
Újabb levél a kivitelezés időpontjára a Budapest Közútnak. 19ERK0001169