Problémás táblahiányok Vértesbogláron - 20180801-2

Probléma leírása

Vértesbogláron három helyen is kifejezetten aggályos táblahiány keletkezett valamikor-valahogyan. Mind a Kossuth-Alkotmány utca kereszteződésében, mint a Petőfi-Alkotmány sarkon hiányzik egy-egy Elsőbbségadás kötelező tábla, ami ellentétben áll a falun végigvezető főútra kirakott Alárendelt útkereszteződés táblákkal.

Vagyis itt a Petőfiről a Vértes felől érkezőnek illetve a Kossuth szervizútjáról érkezőnek az ő szemszögéből egyenrangú kereszteződésen kell áthaladnia, jobbkézszabály alapján, a főúton haladó pedig a maga elsőbbsége tudatában haladhat. Ez a mindennapokban persze a közlekedőknek fel se tűnik, nyilván mindenki elsőbbséget ad a főútnak, viszont ha egyszer neadjisten bekövetkezik egy baleset, az önkormányzat nagyon keményen felelősségre vonható lesz a hiányos szabályozás miatt!

A harmadik probléma pedig a Kossuth u. Vértes felőli oldalán a Vértes felé haladva a bal oldalon tűnt fel: van egy foghíj a Vérteslovasnál a Behajtani tilos táblák sorában, így egy szakaszon a KTK/Vérteslovas felőli oldal elvileg kétirányú, ami megint csak aggályos lenne egy esetleges baleset bekövetkezte után.

Helyszín

Vértesboglár, Kossuth u. 89, 8085 Magyarország

Megoldási javaslat

A hiányzó táblák pótlása

Események

2018.08.01.
Bejelentettük az önkormányzatnak a problémát.
2018.08.12.
Elindultunk a siker útjájn: az önkormányzat STOP-táblát helyezett ki az egyik problémás kereszteződésbe (Kossuth u.-Alkotmány u.)
2018.08.30.
Mai nappal körbejártam a településen és minden táblahiány pótlódott, sőt: egy csomó régi, kifakult táblát is kicserélt az önkormányzat. Itt a vége, fuss el véle!