Az online autópályamatrica-értékesítés rendszere többszörös matricavásárlásra motivál

Probléma leírása

Egy autós jelezte, hogy miután az autopalyamatrica.hu oldalon, ami egy külső szolgáltató pályamatrica-értékesítő felülete, megvásárolta az új évben ill. időszakban esedékes matricát, a szolgáltató továbbra is automatikus emaileket küldött neki arról, hogy a korábbi matrica érvényessége hamarosan lejár, ideje újat venni. Ez, mármint a többszörös vásárlás lehetősége, sőt: az erre ösztönzés rendszerszintű problémának tűnik, amit a matricaértékesítést felügyelő Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató ZRt-nek illene kezelnie.
A csatolt képeken látható, ahogy a matricaértékesítő január elsején visszaigazolta az ügyfél matricavásárlását, majd január 10-én a matrica lejárására figyelmeztető mailt küldött, benne az újbóli vásárlást lehetővé tévő linkkel. A képek csak képernyőfotók, de az eredeti emaileket leellenőriztük: a linkek a regisztrált ügyfél adataival kitöltött formra dobnak, ahonnan egy gomb a matrica ismételt megrendelése.

Helyszín

F2XR+53 Budapest, Magyarország

Megoldási javaslat

A többszörös matricavásárlás kizárása a NÚSZ rendszerében, de minimum olyan etikai szabályok rákényszerítése a viszonteladókra, amelyek nem engedik a többszörös véletlen matricavásárlások felé terelő manipulációt.

Események

2024.01.15.
Elküldtük a bejelentést a NÚSZ-nak.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ