Átláthatatlan biciklis-autós-gyalogos metszéspont Székesfehérváron

Probléma leírása

Fehér és sárga csíkok, vonalak, megszűnő és elkezdődő kerékpár- és gyalogosutak katyvasza teszi átláthatatlanná ezt a székesfehérvári, amúgy egész egyszerű kereszteződést. Első kép: így nézett ki nem is olyan régen ez a kereszteződés a Google Streetview szerint. Második: így néz ki most, a pokolba vezető út nyersanyagával burkolva.

Videó

https://www.facebook.com/reel/1122332865845243

Helyszín

Székesfehérvár, Cento u. 1, 8000 Magyarország

Megoldási javaslat

Talán az lenne a legjobb, ha itt egyáltalán nem lenne semmilyen tábla vagy felfestés, hanem a közlekedők józan eszére bíznánk a dolgokat.

Események

2023.12.20.
Székesfehérvár Önkormányzata Közlekedési Irodájának bejelentve.
2024.01.08.
Válaszolt Nagy Zsolt, a székesfehérvári önkormányzat Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság Közlekedési Iroda vezetője: "A Berényi út mellett kétirányú kerékpárút létesült múlt évben. A Pozsonyi úton lévő irányhelyes kerékpársávokhoz kialakított kapcsolat egyértelmű, a létesítés és forgalomba helyezés hatósági engedéllyel történt.
2024.02.23.
Megbeszéltük az egyesületben, visszük tovább az ügyet. Megkérdezzük a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztályát, hogy ez szerintük rendben van-e így.
2024.03.11.
Válaszolt a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Útügyi Osztályának vezetője:
"A jelzett kerékpárút–közút keresztezés 2023. évben épült át. Az átépült kerékpárút 2023.10.23-án forgalomba helyezési engedélyt kapott. A kerékpárút forgalomtechnikai kialakítása a forgalomba helyezési engedély szerinti, az előírásoknak, jogszabályoknak megfelel. A bevezetett forgalmi rend szerint csak egy járműtalálkozási eset – centrum felé közlekedő kerékpáros és a Berényi útról a Pozsonyi útra kanyarodó jármű – fordulhat elő. Az elsőbbségi viszonyok rendezettek. Jól láthatóan közlekedési táblával és burkolat jellel kijelöltek. A kerékpáros átvezetésre a kanyarodó járművek vezetőit jól tátható piros burkolati jel figyelmezteti.
Az átépítés előtti, sárga színű, kerékpársávot kijelölő burkolati jel teljes megszüntetését felmarással, vagy lefestéssel a közútkezelő a tavaszi burkolatjel festési programja keretében elvégzi. Ezek a megmaradt jelek a forgalom biztonságát nem veszélyeztetik.
Fentiekre tekintettel hatósági intézkedés megtételére nincs szükség."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ