Csúcsforgalomban, rossz idő esetén rendszeresen bennragadnak az autók a BAH-csomópont kereszteződésében

Probléma leírása

A Hegyalja úton Pest felől érkező autók, akik egyenesen akarnak átmenni a kereszteződésen pl. a Jagelló út irányába, egy széles, tervezhetetlen útszakaszon mennek át, ahol nehezen lehet kiszámítani, hogy "átér-e a zöldön". Pláne, ha nem is számítgatja az autós. A túloldalon gyalogos zebra (és lámpa) állítja meg a sort, és rövid a pufferzóna. Így rendszeres, hogy beragadnak a kereszteződésben az autók, elállva a Déli felől érkező kocsisor útját. Következmény: az Alkotás úton a Déliig torlódik föl a nagy forgalom, és van zöld, amikor egyetlen autó sem jut át. Ilyenkor a Délitől a Budaörsi útig a kb. egy kilométeren több mint 20 perc az út, beleértve az ott közlekedő autóbuszokat is (139, 212).

Helyszín

Budapest, Hegyalja út, 1124 Magyarország

Megoldási javaslat

Forgalomszervezés, amit nehéz pontosabban megfogalmazni. A kereszteződés kerületek határán van, de mindenképpen fővárosi terület.

Események

2023.11.09.
Nem vagyunk meggyőződve, hogy a csak a forgalomszervezés a hibás itt. Pontosabban inkább nem. Nagyon jó tippet adott a Bejelentő. Ennek nyomán írtunk az ORFK-nak, a Fővárosi Önkormányzatnak, a BRFK-nak egy közös levelet, hogy kamerák képe alapján büntetik-e a pirosba behajtókat vagy a kereszteződésbe beragadókat... Ez az első lépes most.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ