Rosszul beállított lámpa a bicikliseknek a Bartókon

Probléma leírása

A biciklis közlekedési lámpa kifelé a Bartókon, a Karolina (a vasúti híd) előtt 8 másodperccel hamarabb vált pirosra, mint az autós. Azonos irányban, teljesen indokolatlan módon.

Helyszín

Budapest, Bartók Béla út 103, 1115 Magyarország

Megoldási javaslat

Egyszerre váltson az autós és a biciklis közlekedési lámpa, vagy maximum 1-2 másodperccel hamarabb a biciklis, amennyiben ez szakmailag esetleg indomolt.

Események

2023.11.02.
Külön köszönjük a bejelentéshez csatolt képeket. Kíváncsiak vagyunk mi is a Budapest Közút szakmai válaszára! Bejelentettük.
2023.11.07.
Válaszoltak a Budapest Közúttól: "A bejelentésben szereplő különbség a különböző, egymást keresztező csomóponti irányok zöldje között biztosított közbensőidőből adódik. Amennyiben a kerékpárosok saját jelzővel irányítottak, abban az esetben a hatályos előírások szerint eltérő, a gépjárművekhez képest lényegesen alacsonyabb sebességgel szükséges számítani a csomópontból való kihaladást a részükre. Jelen esetben a kereszteződés túloldalán lévő zebra jelentős távolságra van a külső Bartók Béla út felé induló irány stopvonalától, ezért szükséges a párhuzamosan haladó gépjármű- és kerékpárosforgalom számára ilyen mértékben eltérő zöldjelzést adni."
2024.02.23.
Elfelejtettük értesíti a Bejelentőt az ügy lezárásáról. Ezt most megtettük.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ