Rossz közlekedésszervezés miatti forgalomnövekedés

Probléma leírása

A Denevér utcának a Farkasréti temetőn átvezető szakasza egyirányúsításának (sok évvel ezelőtti) megfordítása miatt az M1-M7 bevezetőről, illetve a Budaörsi útról a reggeli csúcs idején erre menekülő forgalom korábban a temetőn átmenő lakatlan szakaszon haladt a Bürök utca vagy a Mártonhegyi út felé. Az egyirányúsítás óta - és az autók számának robbanásszerű megugrása miatt egyre növekvő mértékben ez a forgalom a Hóvirág úton megy fölfelé, hogy azután a Fodor utcán és az Ágnes úton/a Denevér utca felső szakaszán lefelé jusson vissza oda, ahová a korábbi forgalomszervezés mellett jóval rövidebb távon és sokkal kevesebb lakóházhelyi lakos zavarása mellett eljutottak. Kevésbé lényeges, de így a temető felső részére autóval behajtani igyekvők is könnyebben megtalálnák a Denevér utcában "elrejtett" bejáratot.

Helyszín

Budapest, Rácz Aladár út 4b, 1121 Hungary

Megoldási javaslat

Fordítsák vissza a Denevér utcának a Farkasréti temetőn átvezető szakaszának az egyirányúsítását, legyen a Rácz Aladár út felől egyirányú!

Események

2023.10.25.
A TraffiX véleménye: Szerintünk érthető az önkormányzat döntése, melyet minden bizonnyal a temető két része között húzódó út tehermentesítése érdekében tett (akár a temetőben tartózkodók nyugalma érdekében). Annyi pontosítás a bejelentéshez képest, hogy korábban a rendkívül szűk Denevér utca kétirányú volt. Ennek visszaállítását mi sem javasoljuk, emlékezve a régi időkre, amikor az autók tolatva vagy a bozótba húzódva próbáltak utat adni a szembejövőnek. Ha pedig megfordítanák az egyirányúsítást, akkor meg reggel a Mártonhegyi vagy a Bürök/Tornalja felől az M1-M7 felé igyekvők életét nehezítik meg a kerülővel.
2023.10.25.
A véleményünktől függően bejelentjük a kerületi önkormányzatnak (Városfejlesztési Iroda) - kikérve a véleményüket.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.