Egyenrangú útkereszteződések meglepetésszerűen a Szondi utcában

Probléma leírása

A Dózsa György út és a Teréz körút között a Szondi utcában körülbelül 12 kereszteződés van. 15 éve minden nap járok itt, de csak a legutóbb tűnt fel egy majdnem koccanás kapcsán, hogy ebből 2 érthetetlen módon egyenrangú.

Helyszín

Budapest, Szondi u. 67, 1063 Magyarország

Megoldási javaslat

Javasolom alárendelté tenni a maradék két utcát is, vagy egyenrangú útkereszteződés táblát kitenni a Szondi utcában.

Események

2023.10.19.
Pontosítást kérünk szépen a bejelentőtől, mely a Szondi és mely utcák kereszteződésében észlelte ezt?
2023.10.21.
A Rózsa utcával és a Bajnok utcával kereszteződések érintettek a Bejelentő szerint. Köszönjük a pontosítást!
2023.10.25.
A Google Utcakép szerint minkét kereszteződésben van macisajt. A helyzet persze változhatott azóta. Fotókat kérünk szépen a Bejelentőtől.
2023.11.13.
A Bejelentő küldött fotókat - ezeken valóban nincs elsőbbségadás kötelező tábla. Tehát a Google Utcakép tavaly augusztusi frissítéséhez képest változott a helyzet. Miért? Bejelentjük a Budapest Közútnak.
2023.11.24.
Válaszoltak hosszan a Budapest Közúttól, melynek két fontos lényege van. Az egyik, hogy a környéket átszervezik részben 30-as övezetté. A másik, hogy kihelyezik a Bejelentő által is javasolt táblákat.
Íme, a válasz:
" A VI. kerület Szondi utca területén VI. kerület Terézváros Önkormányzatának beruházásaként van folyamatban 30 km/h-s sebességcsillapított övezet kijelölése, és az ehhez kapcsolódó további forgalmi rend módosítások. A beruházás nincs még lezárva, így jelenleg a terület munkaterület. A jóváhagyott tervek alapján a Szondi utca Vörösmarty utca és Teréz körút közötti szakasza lesz a 30-as zóna része, így ott a jogszabályi előírások szerint csak egyenrangú útkereszteződések lesznek. A Szondi utca Dózsa György út és Vörösmarty utca közötti szakaszán jár trolibusz, így ez a szakasz védett marad.
A kivitelezés műszaki átadás-átvétele még nem zárult le, így felkérjük a kiviteleztető Önkormányzatot, hogy a Bajza utcai csomópontot követően helyezzen ki egy nagy méretű előjelző táblát, hogy az autósok részére felhívjuk a figyelmet az egyenrangú kereszteződésekre.
Kérjük válaszunk megértő elfogadását."

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ