Ingyen, de nem akárhol...

Bő egy évvel ezelőtt fotóztam Pesten, csak akkor még nem írtam blogbejegyzéseket, most pedig előbukkant a telefonomból:Limobünti

Bizony az autómegosztó szolgáltatások autóival sem lehet bárhol megállni. Valószínűleg egyesekben az okozhat tévképzetet, hogy ezek a cégek (MOL Limo, Share Now - mely az egykori Drive Now-ból lett, GreenGO) büszkén hirdetik: velük ingyenes a parkolás Budapesten. (Jó, most a járványügyi veszélyhelyzet alatt mindenkinek az.) De az is lehet, hogy a bérlő úgy sejti, ezeket már csak nem büntetik meg... Pedig de! Ráadásul a kerékbilincs komoly szívás, mert túl annak büntetési tételén és leszerelési díján, még az újabb bérlésből, bérlésekből származó bevételektől is eleshet a cég. És tényleg, ki veszi észre, hogy azon az autón bilincs van? Valaki bejelenti? Vagy feltűnik a központban, hogy az mér tök régen ott áll?

A büntetést és a bilincs leszerelési díját nyilván átterhelik a bérlőre. Vajon a vélt kiesett bevételt is?

Megkérdezem tőlük. (A válasszal frissítem majd a bejegyzést.)

FRISSÍTÉS, MERT MEGÍGÉRTEM:

Tehát feltettem a kérdéseimet a MOL Limo sajtóosztályának és gyorsan válaszoltak is. Idézgettek az ÁSZF-ből. A lényeg ez: "A Felhasználó a személygépjárművet csak olyan helyen parkolhatja le a LIMO-zónán belül, ahol a parkolás megengedett [...] Felhasználó köteles a szabálytalan parkolásból adódó parkolási bírság teljes összegét és 3. melléklet szerint ügyintézési díjat megfizetni."

Akkor ugorjunk a 3. mellékletre: "Parkolási bírság vagy várakozási díj meg nem fizetéséből adódó pótdíj és ügyintézési díj: Bírság alapján + 10 000 Ft". Tehát 10 ezer pluszt még rádobnak, nevezhetjük adminisztrációs költségnek is, de valószínűleg a kiesett bérléseket fedezi.

Van még olyan is, hogy a cég "kiszállási díjat számol fel, amennyiben Felhasználó olyan helyen parkolja le a személygépjárművet, ahol nem megengedett (pl. KRESZ szabályainak nem megfelelő helyen, magánparkolóban stb), erről tudomást szerez és Szolgáltatónak a járművet el kell onnan hoznia. Felhasználó ezen esetben sem mentesül a helytelen parkolás miatt hatóság által esetlegesen már megállapított bírság összegének megfizetése alól."

Végül pedig azt is megkérdeztem, hogy honnan tudják, hogy egyáltalán felkerült a kerékbilincs az autójukra? Erre ez a válasz érkezett: "kerékbilincsről autógazdáink értesülnek, amikor az autókat tisztítják, tankolják, töltik napi szinten. Ezenkívül a felhasználóink szoktak még minket tájékoztatni."

Címkék

félsorompó főpolgármester választás vicces kapcsolat BKK zöld Ford Ka Brixton Brabus hivatalos Brabusz rendszám blog hídpornó Martorell Rudolf Yaris Toyota tűzoltóautó Ford Transit autóreklám autómosó terepjáró vadász metró M3 gördeszka tréler fénysorompó reklám Nissan carspotting hajó hirdetés gólya körforgalom egyirányú utca Portugália OBB rakomány hómaró biztosítás sofőr hülyenév röhej Drezda DDR Trabant zene halottaskocsi Jaguar Waze Barkas hókotró tél roller Frankfurt Hollandia 4-es metró téli felkészülés kuka FKF Volán buszsáv traktor túlméretes szerelvény autóút figyelmeztető jelzés BMW üldözés tömegközlekedés tetőbox prius toyota prius szabálytalanság busz megállás kereszteződés dashcam 60-as tábla tábla tapolca kamion fedélzeti kamera vasúti átjáró sorompó m3-as autópálya autómatrica királynő parkolás kresz motorkerékpár M25-ös M3-as közlekedésbiztonság kresz-módosítás kézműves tábla 30-as tábla embléma volkswagen természetkárosítás Magyar Közút olajkút zala megye autópálya villamos akadálymentesítés baleset gyorshajtás útdíj kgfb fekvőrendőr M1 kresz tábla mobiltelefon union kötelező felelősségbiztosítás büntetés mentők NÚSZ matrica Franciaország BKV nosztalgia rendőrség ittas vezetés M0 videó környezetvédelem 112 közvilágítás segélyhívó downhill természetvédelem hírek kijárási tilalom aluljáró Lánchíd gyalogos járda közút felújítás építkezés alagút mixerautó betonmixer mixerkocsi street art libegő hülye kiírás balesetveszély autómegosztó kerékbilincs MOL Limo trolibusz útburkolati jel Berlin skoda felicia pickup diy Bubi Budapest kerékpár közbringa COVID-19 magyarország

Legutóbbi bejegyzések

Archívum