M1-M7 bevezető nem autópálya

Probléma leírása

Az autópálya most már véget ér az Egér úti csomóponttól. Innentől 100-as tábla jelzi, hogy a normál 90-es tempónál magasabb sebesség megengedett... a személyautóknak. Az autóbuszokra és teherautókra azonban ez a tábla nem vonatkozik, ők innentől legfeljebb 70-nel mehetnek tovább. (Autópályán az Tempo100 vizsgával rendelkező buszok 100 km/h-val közlekedhetnek.) VÉDA van ezen a szakaszon. Ehhez kapcsolódik az is, hogy az autópálya-státusz megszüntetésével egy csomó korlátozás is érvényét vesztette. Így lehet(ne) kerékpárral is közlekedni, természetesen a záróvonalat nem átlépve (azaz nem a buszsávban), ami egyértelműen életveszélyes. További probléma, hogy semmi sem tiltja ezen a szakaszon a megállást (a várakozást igen), noha "hagyományos" leállósáv nincs.

Helyszín

Budapest, M1, 1112 Hungary

Megoldási javaslat

Ha a változtatás célja az volt, hogy dugó esetén a buszok igénybe vehessék a leállósávot, akkor azt jogszabály-módosítással lehetne szabályosan végrehajtani. Így is megkérdőjelezhető a "buszsáv" szabályossága. Javasolt az autópálya besorolás visszaállítása az őrmezei csomópontig, kiegészítő táblázással együtt.

Események

  • 2018.06.15. - Bejelentettük a Magyar Közútnak, ikt.sz. 20180605_1
  • 2018.06.19. - A Magyar Közút szerint a Budapest Közúté az érintett terület, bejelentettük a problémát a Budapest Közútnak.
Bejelentett veszélyes