Beláthatatlan jobb kezes utca

Probléma leírása

A Hunor utcán a Fehéregyházi út felé haladva a Góbé utcából érkező járműveknek jobb kéz szabály szerinti elsőbbséget kell adni mert nincs elsőbbség adás kötelező tábla kitéve a Góbé utca sarkára. A probléma az, hogy nagyon beláthatatlan az utca, az autó elejének be kell lógnia az utca elé, hogy be lehessen látni, hogy jön e jármű. A Hunor utcában sok cég telephely van, ezáltal nagy a jármű forgalom, míg a Góbé utcában szinte csak lakóházak vannak, így ott sokkal mérsékeltebb a forgalom. A cégtelephelyekhez érkezők egy része főleg olyan tehergépkocsik amelyek még azelőtt még nem jártak arra így nem tudják, hogy jobb kezes a Góbé utca, ezáltal nem lassítanak le előtte. A Góbé utcából érkezők nagy része pedig csak jobbra néz kikanyarodás előtt, mert úgy gondolják a balról jövőknek úgy is el kell őket engedniük. Ez a kettő szituáció kombinációja balesetveszélyes, történt is itt ez miatt már nem egy baleset. Nemrég felújították a járdákat az utcában akkor arra számítottunk, hogy talán most már leraknak egy elsőbbség adás kötelező táblát a Góbé utca sarkára, de nem így történt.

Helyszín

Budapest, Góbé u. 11, 1037 Magyarország

Megoldási javaslat

Elsőbbség adás kötelező tábla kihelyezése a Góbé utca sarkára a Hunor utca felé.

Események

  • 2018.11.07. - Bejelentve a Budapest Közútnak.
  • 2018.11.16. - Válaszuk a fokozott figyelemmel történő megközelítést tartalmazta, így nem tervezik a tábla kihelyezését. Viszont előkészületben van a fizető övezetek kibővítése, így ebben látják a megoldását a parkolásoknak.
  • 2018.11.20. - Újabb levél a Budapest Közút Forgalomtechnikájának a balesetek tényszerűségének vizsgálatára esetleges pontosító helyszíni szemle lehetőségére.
  • 2019.01.16. - A csomópontok elsőbbségi viszonyai jobbkezes szabályozásúak, ezért szerintük, ha bevezetnének modósítást az a baleseti kockázatot növelné. Kiváncsian várjuk a baleseti adatokat,mert rákérdeztünk.
Folyamatban veszélyes