Veszélyes kereszteződés rendszeres balesetekkel Zsámbék előtt

Probléma leírása

A 1105 és 1104 sz. utak találkozása T-alakú kereszteződés, amelyben szinte napi rendszerességgel esik le az útról egy-egy autó. A balesetek oka elsődlegesen a gonoszul csúszós, pont a kereszteződésben fehér és fekete aszfaltfelületek találkozásával cselező útfelület, amely nedvesen-nyálkásan vagy fagyosan hajlamis megtréfálni az autósokat, a túl széles kereszteződés, amely úgy néz ki, mintha nagy tempóval is be lehetne rajta kanyarodni, valamint a kissé megtévesztően kihelyezett STOP-tábla, amely nagyon messze került a kereszteződéstől.

Helyszín

Zsámbék, 1105 1524, 2072 Magyarország

Megoldási javaslat

Balesetveszélyre figyelmeztető táblák, lassú tempójú ki-bekanyarodást kikényszerítő sziget építése a kereszteződésbe, aszfaltburkolat cseréje kevésbé csúszósra,

Események

  • 2020.01.16. - Magyar Közútnak bejelentve, 2020 január 16.
  • 2020.01.23. - Válaszolt a Magyar Közút, miszerint: "A 1105-ös út közel 4 kilométeres szakasza 2013/14-ben újult meg, ekkor a szakemberek megerősítették a burkolatot, az aszfaltrétegeket első osztályú minőségben építették be, amely a műszaki átadás-átvételi eljárás feltétele. Az ezt követő garanciális időszakban sem merült fel probléma a burkolat állapotával kapcsolatban. Megvizsgáltuk az érintett 1104-es és 1105-ös jelű utak csomópontjában az elmúlt öt év személyi sérüléses baleseteit is. Ebben az időszakban 5 balesetet rögzítettek, egy esetben az elsőbbség meg nem adása miatt történt baleset, négy esetben a sebességkorlátozás nem megfelelő alkalmazása miatt. A 1104-es úton 60km/órás sebességkorlátozás, valamint előzési tilalom van bevezetve a csomópont előtt mindkét irányból, a 1105-ös út felől pedig az elsőbbséget „Állj! Elsőbbségadás kötelező” tábla szabályozza. A tábla a csomópontban a bal oldalon is ismételve van, valamint az elsőbbségadási kötelezettséget is előre jelezzük a közlekedőknek. A csomópont térségében az érvényben lévő forgalmi rend tehát megfelelő, de kollégáink tartani fognak egy rendkívüli forgalmi rend felülvizsgálatot, hogy megvizsgálják az egyéb forgalombiztonsági intézkedések bevezetésének lehetőségeit."
  • 2020.01.28. - Míg a Közút vizsgálja, mit lehetne tenni, addig is vígan potyognak a kocsik az árokba. Január 28-ról új esetről kaptunk képet, beillesztettem a bejegyzésbe.
Folyamatban veszélyes