M1-M7 bevezető "buszsáv"

Probléma leírása

M1-M7 bevezetőn Budapest felé leállósávon egérúti kereszteződés után mindkét irányból behajtani tilos szerepel kivéve BKK, Volán. Az egyik probléma, hogy jelen táblázás mellett az ex-Volán buszok (jelenleg XYKözlekedésiKözpont) nem használhatják a sávot. A második, hogy a motorosok sem, mint a rendes buszsávokat, így a reggeli dugóban az álló sorok között szabályosan, de logikátlanul előzhetik az autókat.

Helyszín

Budapest, M1, 1112 Hungary

Megoldási javaslat

Normális buszsáv felfestése jelentené a megoldást, gondolom ennek az az akadálya, hogy autópályán kell lennie leállósávnak, ami most sem teljesül. Erre viszont megoldás lehetne az autópálya vége tábla kirakása az Egérútnál.

Események

  • 2018.06.15. - Bejelentve a Magyar Közútnak 20180615_2
  • 2018.06.19. - A MK szerint nem az ő területük, bejelentés továbbítva a Budapest Közútnak
  • 2018.07.09. - Válaszlevél: Az M1-M7 autópálya fővárosi bevezető szakaszán a korábbi leállósáv használatát csak a járművek szűk körét jelentő közösségi közlekedési autóbuszok számára terveztük engedélyezni, ezért került ki a jelenleg is látható jelzőtábla. Véleményünk szerint a jelzőtábla alatti kiegészítés (kivéve: BKK, Volán) közérthető. Az itt közlekedő helyközi autóbuszjáratok többségét eleve a Volánbusz üzemelteti, de a többi társaság részéről sem érkezett még azt kifogásoló észrevétel, hogy a megnevezésükben már nem szerepel a „Volán” kifejezés. Mindezek miatt a jelenlegi forgalmi rend módosítását nem tervezzük.
Elbukott zavaró