Szűk budai út kétirányú forgalommal

Probléma leírása

A Mártonhegyi út felső szakaszán, a Szúnyogh út-tól felfelé jelenleg kétirányú forgalom zajlik. Eddig nem is volt probléma ezzel, mert a hegyvidék ezen szakasza nem volt sűrűn lakott. Az utóbbi két évben elkezdett és folyamatban lévő építkezések miatt a forgalom ezen a szakaszon elviselhetetlenül erős lett. A fel- és lemenő teherautók miatt a közlekedés veszélyes lett - és jelenleg még csak az építkezés folyik. Ha abba a rengeteg házba, amit jelenleg építenek, a lakók is beköltöznek, még forgalmasabb lesz az út. Különösen érvényes ez a reggeli és délutáni időszakban. A Mártonhegyi út ezen részét 2023-ban 20 cm-rel szélesítették, de ez sem oldja meg a helyzetet, mivel az útszakasz ráadásul elég kanyargós.

Helyszín

Budapest, Mártonhegyi út 12a, 1121 Magyarország

Megoldási javaslat

A Bejelentő javaslata: A megoldás - véleményem szerint - az egyirányúsítás lenne, amely a Szúnyogh útra is ki kellene hogy terjedjen, mert ez egy szintén keskeny bekötő útszakasz. Kérem, ha módjukban áll, nézzék meg a helyszínt.

Események

2024.03.01.
Ismerjük a környéket és a problémát. Az egyirányúsítás nehéz kérdés/döntés, főleg, hogy a "párhuzamos" Költő utca nagy kerülő lenne a másik iránynak. Az út (tovább) szélesítése lehet megoldás. Az önkormányzatnak bejelentés előtt még megvitatjuk a kérdést az egyesületben.

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ