Budapest, I. ker. Attila utca – Mikó utca kereszteződés.

Probléma leírása

A Mikó utcából a vár felől (a Logodi utcából és a Tábor utcából) a Krisztina krt. felé az 1-1 irányban halad a meglehetősen erős forgalom. Ugyanakkor innen az Attila útra balra is igen sokan kanyarodnak (1-2 irány). Evvel egyidőben a Krisztina krt. felől az Attila utcára jobbra kanyarodók ugyancsak sokan vannak, a 3-3 jelű sávból. Ez a 3 jelű sáv igencsak rövid, a fotón a a jelölt fa már parkolósávot takar, tehát a Mikó utcában ebbe a sávba legfeljebb két kocsi fér be piros jelzés alatt. A Krisztina krt. felől egyenesen a vár felé és az Attila útra balra kanyarodni a 4-4 irányban lehet. A 3 és 4 sáv a kereszteződésben felfestett, tehát kötelező a használatuk. Amíg balra fordulni szándékozó nincs, a forgalom meglehetős könnyedén halad. Ha azonban akad egy, vagy több balra fordulni szándékozó, sem azok, sem az egyenesen haladni szándékozók nem tudnak haladni az 1-1 irányú erős forgalom miatt. Az 1-2 irány is akadályoz, mert nem lehet olyan gyorsan fordulni, hogy egy vagy több 1-1 irányút ne akadályozzon. A mögötte álló, 4-4 irányban haladni szándékozó, de a fordulni akaró miatt megállásra kényszerített kocsik miatt a 3-3 sávot az azt használni akarók nem tudják elfoglalni, mert ez a sáv igen rövid. Ezért igen gyakran a Mikó utcán a Krisztina krt.-ig áll a sor, ezt a leágazást is akadályozva.

Helyszín

Budapest, Clark Ádám tér 1, 1013 Magyarország

Megoldási javaslat

Talán jobb lenne a helyzet,ha a sávokat újra gondolnák és a 3 .jelű sávból lehetne egyenesen is haladni, a 4. jelű pedig balra kanyarodó sáv lehetne. A Mikó utca felső végén a Gránit lépcsőnél van egy kamera, csúcsban erről is meg lehetne nézni.

Események

  • 2018.10.23. - Budapest Közútnak levél.18ERK0039178
  • 2018.12.20. - A helyszínlelés után nem tervezik a sáv újrafelosztását, viszont a mellékirányú forgalom miatt növelik a Mikó utcából kihaladók zöldjét.
Elbukott zavaró