Nem jól kialakított forgalmi rend Dunakeszin

Probléma leírása

Dunakeszin a Rév út végén 2 sávot alakítottak ki. A burkolati jelek alapján egyenesen, azaz a kompra, mindkét sávból lehet hajtani, balra a bal sávból balra is, jobbra viszont egyikből sem. A kompra várakozók elfoglalják mindkét sávot, csúcsidőben olyan hosszú is szokott lenni a sor, hogy bőven az egysávos szakaszig is elér. Annak, aki nem a komppal akar menni, és szabályosan akar közlekedni, meg kell várnia, amíg az előtte állók felhajtanak a kompra, ez azonban akár egy óra is lehet. Ráadásul jobbra, az innen egyirányú Duna sorra szabályosan nem szabad befordulni. Aki szabályos akar lenni, annak balra kell fordulni, megfordulni, és abból az irányból érkezve, egyenesen hajtva tud a révtől északi irányba haladni! A Google Térképen nagyszerűen látszik a várakozók sora, a felfestések, sőt még az is, hogy a buszfordulóhoz sem lehet az adott helyzetben befordulni.

Helyszín

Dunakeszi

Megoldási javaslat

A Duna sor és a Kiscsurgó utca egyirányúságának megfordítása, bár ez csak részmegoldás. A teljes megoldáshoz az kellene, hogy a kompra várakozók ne a forgalmi sávban álljanak.

Események

2023.10.11.
Az ügy jellege veszélyesről zavaróra módosítva (TraffiX).
2023.10.11.
Köszönjük a bejelentést - tényleg furcsa a helyzet itt. Magyar Közútnak jelezzük.
2024.04.21.
A 12301 j. Dunakeszi-Horányi komphoz vezető út 0+915-0+950 km szelvények közötti szakaszán lévő burkolati-jelek (nyilak) módosítása és a „besorolás rendjét jelző tábla” cseréje érdekében az intézkedést megtettük. A végrehajtásig szíves türelmüket kérjük - írta a Magyar Közút. Úgy megoldva, mindenkinek köszönjük!

Nemzeti Együttműködési AlapMiniszterelnökségBGA

A TraffiX működésének finanszírozásában a Nemzeti Együttműködési Alap is közreműködött.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ