Csúcsforgalomban balesetveszélyes járda

Probléma leírása

A kamaraerdei út igen forgalmas, ami reggelente, csúcsidőben különösen érezhető. Az autósok ilyenkor rendkívül türelmetlenek, gyakran a záróvonalon, a sebességhatárt túllépve előzik egymást. A járda ugyanakkor - amin a gyalogátkelőhelyet, illetve a buszmegállót lehet megközelíteni - ezen a szakaszon különösen keskeny, nem biztonságos. Különösen gyerekekkel, rossz látási körülmények mellett kalandos itt gyalogosnak lenni.

Helyszín

Budaörs, Kamaraerdei út

Megoldási javaslat

Javasoljuk időszakos – reggeli és délutáni csúcsidőszakra érvényes - sebességkorlátozás kitáblázását az érintett útszakaszon. (40 km/h, kiegészítő táblán 7-9, 15-17 h)

Események

  • 2018.05.20. - Probléma bejelentése a Budapest Közútnak
  • 2018.08.01. - Közút válasza: A Kamaraerdei út főútvonal jelenlegi kiépítettségén, a járda szélességén, forgalomtechnikai eszközökkel nem lehet segíteni, a járda esetleges kiszélesítésének lehetősége majd egy esetleges későbbi útfelújítás előkészítése során vizsgálható meg. Mivel a járda szélessége az érintett szakaszon az 1,5 métert nem haladja meg, ezért oda korlát kihelyezése nem lehetséges, mert aránytalanul beszűkítené a gyalogosok számára rendelkezésre álló helyet. A Kamaraerdei úton a megengedett sebesség maximum 50 km/h, a Torockó utcai ív környezetében 30 km/h. Az úton közlekedőknek mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően és a sebességhatár betartásával kell közlekedniük. A nyugdíjas háznál jelzőlámpával szabályozott kijelölt gyalogos-átkelőhely van, amely a gyalogosok keresztirányú közlekedése esetén lassítja illetve megállítja a Kamaraerdei úton közlekedőket. A sebességtúllépők és az előzési tilalmat megszegők ellenőrzésére és bírságolására a rendőrségnek van hatásköre. A forgalmi rendet betartók, a maximum 50 km/h sebességgel haladók, nem jelenthetnek veszélyt a járdán közlekedő gyalogosokra. A már meglévő, korábban ismertetett sebességkorlátozásokon kívül újabb korlátozások bevezetését nem tartjuk indokoltnak, és egyébként nem tartjuk jó eszköznek a jelenlegi korlátozásokat be nem tartó járművezetőkkel Üdvözlettel: BUDAPEST KÖZÚT Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatóság
Elbukott veszélyes