Indokolatlan átmeneti sebességkorlátozás Debrecen határában

Probléma leírása

2x2 sávos főúton kell teljesen indokolatlanul 40-nel menni kilométerhosszan Debrecen és az M35 között.

Videó

Helyszín

Debrecen, Balmazújvárosi út 10, 4031 Magyarország

Megoldási javaslat

A munkavégzés (ha egyáltalán folyik ott ilyen) szünetére a 40-es korlátozás feloldása, a táblák befordítása és munkavégzés közben is csak a munkaterület környékén alkalmazott korlátozás.

Események

  • 2018.05.07. - Bejelentettük a Magyar Közútnak
  • 2018.05.09. - Válaszolt a Közút: Az érintett szakaszon felújítási munkák zajlanak, melyeket a kivitelező 2018. március 26-án indított el. A 60 napos átfutási idő miatt a befejezési határidő előreláthatóan 2018. május 24. A befejezési határidőig az érintett szakasz munkaterület, feltéve, ha a kivitelező hamarabb el nem készül a kivitelezéssel. Az ideiglenes forgalomkorlátozást az érintett útszakaszon 2018. május 7-én az alábbi műszaki indokok miatt vezették be: Az útszakaszon a burkolati jelek, (mind a hosszirányú gépi, mind a kézi jelek) egy része még nem készült el. A hiányzó oldószeres és tartós burkolati jelek felfestésén, ragasztásán a kivitelező a bejelentésben szereplő napon és tegnap is dolgozott. A Házgyári csomópontban a burkolatban elhelyezett prizmák cseréje is csak részben készült el. A szakaszon található autóbusz megállók átépítése még folyamatban van. Az autóbuszoknak még az ideiglenes megállókat kell használniuk, melyek elhelyezkedése önmagában is indokolttá teszi a felújításban érintett útszakaszon a sebesség korlátozását napi 24 órában. A felújítási szakaszon részlegesen padka hiány van az építési munkák ütemezése miatt. És az útcsatlakozások, sárrázók burkolata, padkája, burkolati jelei még nem készültek el. A munkaterület ideiglenes forgalomkorlátozásait minden kivitelezés esetében, ahogy itt is figyelemmel kísérjük annak érdekében, hogy azokon a szakaszokon, ahol nem indokolt a forgalom korlátozása, ott ilyen esetekkel ne találkozzanak a közlekedők. A munkák néhány hét múlva befejeződnek, a sikeres műszaki-átadás átvételi eljárást követően visszaáll az eredeti forgalmi rend.
  • 2018.05.15. - Viszontválaszunk a Közútnak: Kedves XXX; értem, hogy az ott munkaterület, de ha megnézed a videót, látszik, hogy az adott nap teljesen indokolatlan és betarthatatlan a 40-es korlátozás, valamint hogy egyáltalán semmiféle munkavégzés nem történik. Tényleg nincs mód arra, hogy az alap korlátozás legalább 60, de inkább 70 legyen ilyen helyeken, aztán a melósok mobil 40-es táblákat rakjanak oda, ahol tényleg dolgoznak éppen? Pont az az egyik legfőbb problémánk, hogy ezek a nagy területekre aktuálisan értelmetlenül kirakott drasztikus korlátozó táblák nagyon lerontják a szabálytiszteletre való készséget a közlekedőkben, aztán persze ott se lassítanak le, ahol tényleg le kéne.
Folyamatban zavaró